27. nov 2017

midä

Tuleb välja, et ma pole vist ammu kuskile reisinud. Planeerin nüüd üht väikest Helsingi-sutsakat kohe pärast uut aastat.. et kohtuda hea sõbraga ning praktiseerida oma teoreetiliselt A1.2 lähenevat keeleoskust!! :D Mina kui totaalne sisemaapliks/metsamoor olen elus ühe (või kaks?) korra Helsingis aega parajaks teinud (sellest on alles vaid ähmased mälestused), nii et kui kellelgi on mingeid häid soovitusi, kuhu minna või mida teha, siis olen rohkem kui meeleheitel ootan rõõmuga ideid!

Täna oli üks huvitav õhtu. Sõitsin Võrust bussiga Tartu poole ja kuulasin podcasti, kus kõneles Brasiilia spiritist Andrei Moreira. Olin sellest nii haaratud, et kuulasin ühekorraga lõpuni - sageli meeldib mulle neid mingite liikumiste peale jupitada, aga üks tunnike bussis jäi nii põneva koha peale ja siis ma tegin veel poeringi ja kõndisin umbe rahulikult koju (jäin jälle keset seda Salme parki seisma ja taevast vahtima - kuu oli nüüd hoopis teises kohas!! Kuidas küll?). Moreira seletas palju ümbersündidest ja action-reaction reeglist. Selline tunne, et seda tuleb kohe ühe korra veel kuulata, nii palju häid mõtteid jäi õhku rippuma ja üht-teist tahaks süsteemist uuesti läbi lasta. Podcasti leiab siin.

Jõudsin siis koju, tassisin puud tuppa, panin viimase tikuga ahjutäie põlema (ja ta läkski esimese korraga, sest mul oli seda vaja). Olin rahust ja tänutundest täiesti tulvil, veel seedimas mõtteid äsjakuuldud maailmakäsitlusest.. tundsin, et ma olen nii õiges kohas, õiges arengujärgus, õiged inimesed ümber, õiged õppetunnid saadud ja küllap veel tulemas, kõik on nii õige. Lihtsalt oli hea meel.

Siis helistasid mulle järjest kaks sõpra, kellega pidasime maha päris pikad vestlused. Mõlemad ütlesid kõne lõpus "aitäh, et sa olemas oled".

Ma ei tea, kas siin elus midagi juhuslikku on.

1 kommentaar:

Mannu ütles ...

Väga soovitan Helsingi linnamuuseumi, ma pole kindel, mis selle nimi on, aga tasuta saab sisse ja see on minu meelest ülivinge muuseum. Lisaks asub see Helsingi vanalinnas/kesklinnas, nii et laevaga jõudes pole pikk tee. Ja kui midagi loomaaia vastu pole, siis soovitan sinna ka minna, asub eraldi saarel ja loomadel on päris palju ruumi. Helsingi loomaaed meeldib mulle kõige rohkem (siiani käinud ka Tallinna ja Riia loomaaias).